New York

New York; Tredje gången gilt?

Jag älskar New York. Det går inte att med ord beskriva hur jag känner för den staden. Det är en blandning av fascination från år av tv- serier och känslorna, lukterna, skyskraporna och folket man möts av på gatorna där.

Jag kom hem från min tredje resa till New York för två månader sen. Jag var där i totalt 16 dagar, de första 8 tillsammans med M och resten ensam.

Under dagarna med M bodde vi på ett hotell i Queens. När vi bokade fanns det inte några bra erbjudande på hotellen på Manhattan och vi kom fram till att det kanske inte skulle vara så dumt att testa en annan stadsdel. Dessutom låg hotellet precis vid subwayn med bra anslutning till Manhattan och med utsikt från hotellrummet. Inte alls fy skam.

Hotellet hette Country Inn & Suites (läs mer HÄR), gick i äldre stil men var absolut i bra skick, rent och trevligt. Hjälpsam personal i receptionen och med en frukost bestående av flingor, juice, frukt, yoghurt, kakor och såklart det obligatoriska; bagels. Mycket socker men det sparar in x antal dollar att slippa köpa frukost på stan. Och kaffet var gott!

När jag var själv bodde jag på Hostelling International NYC på Upper West side. Ett fantastiskt bra hostel som jag verkligen kan rekommendera. Stort och rent med trevlig personal och stor möjlighet att träffa nya människor. Hostlet ordnar aktiviteter både där och runt stan, dagar och kvällar. Ett perfekt boende om man vill komma undan lite billigare men ändå bo på Manhattan och vill lära känna ett mindre turistigt New York. Mer info om HI NYC hittar du HÄR.

Jag åkte till New York med tanken på att detta var sista gången på väldigt länge och ville få ut så mycket som möjligt för att överleva x antal år utan. ”Tyvärr” funkar det inte så. Jag insåg istället att New York är en alldeles för fantastisk stad för att jag någonsin ska kunna få ut tillräckligt för att vara nöjd. Jag åkte dit med tanken, men kom hem mer kär i NY än någonsin.

Kommentera