Nimbin

Den australiensiska hippiens huvudstad: Nimbin

Nimbin är Australiens självutnämnda hippiehuvudstad och utmärker sig som en alternativ subkultur i delstaten New South Wales. Byn är ett populärt turistmål för ”shopping” och/ eller för att bara se och  uppleva den alternativa livsstilen.

Man kan ta sig till Nimbin på lite olika sätt, där de vanligaste för turister är genom en ’Grasshopper’- tur eller via en shuttle från Byron Bay. Jag och min nyfunna engelska vän valde att ta shuttlen dit, då den organiserade turen var dyrare (30 dollar vs. 55dollar) och hade fått blandade recensioner.

På shuttlen fick vi ”äran” att lära känna en australiensisk kille (iklädd orange Pennsylvania Psycho Ward- skjorta) som åkte till Nimbin var helg och gärna delade med sig av vad man skulle handla från vem. Även om det inte verkar så så är det dock olagligt med droger även i Nimbin. Polisen är oftast inte ute efter turister men oavsett av vilken anledning du besöker Nimbin kan det vara bra att känna till att om någon ropar ’Taxi’ så är det inte för att de behöver en. Det är för att varna att polisen kommer.

För var beredd på att försäljningen av diverse varor är påtaglig. Den första kvinna vi såg stod vid vägkanten och målade tavlor. Högt förklarade hon att om vi gillade tavlorna hade hon fler där inne, samtidigt som hon vände på sitt visitkort och visade oss texten ’Cookies’.

Kommentera