San Christobal- En otippad diamant

Vår tur med Bambabuss från Palenque slutade alltså i San Christobal. När vi kom fram hade hostlet inte fått vår bokning men lyckades fixa in oss på ett annat boende. I ett kollektiv med 15 dreadsbeklädda hippies som satt i en ring och.. umgicks.

Hade med all sannolikhet varit trevligare om det inte också hade varit världens kanske kallaste boende. Utan överdrift trodde jag att jag skulle frysa ihjäl den natten. Som ni kanske förstått hände inte det.

Efter att dagen efter återgått till vårt ursprungliga boende inväntade vi nästa tur i vårt Bambapass- en båttur. Och vi väntade. Och väntade. Men ingen kom. För även om de sagt att turen ingick, och sagt att de bokat in oss, visade det sig att inget av det stämde. Där ser man.. och det var för sent att åka vidare till Antigua samma dag men som lovande plåster på såren har San Christobal ett kaffemusem. Synd bara att de inte vet hur man gör kaffe.

Det var inte mycket som gick rätt vår första tid här. Men det vände. Helt. Vi hittade ett fantastiskt ställe för sushi som vårt hostel Los Camelos tipsade om. Här serverade de både klassisk sushi men även sushi med  ost och biff (!), och till halva priset. Vi hittade även en vin och tapasbar där vi på kvällen drack vin för 15kr glaset och fick gratis tapas till. Inte illa! Som att det inte var nog hittade vi både en bar (Revolutions bar) med live reggae och en nattklubb med detsamma. Det slutade med att vi spenderade vår sista natt i San Christobal med att dansa till soluppgången och lagom till bussen till Antigua skulle avgå.

San Christobal visade sig vara en riktig pärla och absolut en stad jag skulle rekommendera. Med sina kullerstensgator och torg var det en av de trevligaste städerna ditills på vår ’Inte alls jorden runt’- resa.

Kommentera