Surfers Paradise

Surfers Paradise

Surfers Paradise. Stället jag ett tag funderade på att hoppa över. Men som det slutade med att jag återvände tre(!) gånger till.

Recensionerna om Surfers från backpackers längs vägen är otroligt blandad. Många tycker inte det är värt att lägga sin tid på medan andra är fast beslutna om att det är här de vill hitta sina jobb, hur många de än måste tävla mot (Kan påpekas att många som backpackar i Australien gör det på ett Working Holiday- visa vilket ger dem rätt att både resa runt och jobba under ett års tid).

Surfers är känt för sina eviga stränder, sin shopping och sitt nattliv. Personligen tyckte jag bättre om stränderna i Byron Bay men jag kan förstå att folk lockas av de breda långa stränderna här och kontrasten mellan strand och skyskrapor.

Vad gäller shoppingen blandas märkesaffärerna med vietnamesiska nudlar i en oförståelig röra och centrum har enligt mig egentligen inte mycket personlighet.

Men det Surfers Paradise saknar i personlighet, tar stället igen i det sociala. Det är en otroligt skön stämning här och människor från alla världens hörn samlas för samma mål: Att njuta av sol, bad och värme samt att ha riktigt roligt tillsammans. Så ge Surfers en chans. För under ytan har stället otroligt mycket att erbjuda!

Kommentera