Vinprovning i Stellenbosch

Vinprovning i Stellenbosch

Befinner du dig i Sydafrika och i närheten av Kapstaden får du inte missa att åka på vinprovning i Stellenbosch. Stellenbosch är en stad ca 5 mil från Kapstaden och en del i Sydafrikas största vinområde. Det är en charmig liten stad, omgiven av vacker natur och utgångspunkt för många vinprovningar.

Jag har besökt Stellenbosch tre gånger, och då bokat paket för boende och vinprovning, inklusive lunch, med ’Easy Rider Winetour’ för ca 400kr. De två första gångerna boendes på ’Stumble Inn’ och sista gången på ’Banghoek Place’. Båda två lite lugnare hostel.

Fyra vingårdar besöktes under turen och ca fem olika viner dracks på var (Inte spottade vi ut nåt vin inte). Guiden eller personalen på plats gav information om gårdarna och berättade lite om vinerna som provades. ’Simonsig’ var första stoppet och där fick vi även en rundtur samt information om vintillverkningen. ’Dieu Donné’ den absolut vackraste, ’Fairview’ var favoriten, både vinmässigt men även då här ingick ostsmakning, och ’Boschendal’ var det sista stoppet.

En härlig tur som verkligen kan rekommenderas!

Kommentera