Teneriffa, Kanarieöarna

’Vintersol’ på Teneriffa

Vissa veckor gillar man sitt jobb lite mer. När ens jobb bestämmer sig för att ”flytta” utomlands under några veckor medan det är skitväder i Sverige, då tycker man om det lite extra!

Jag är precis hemkommen från mina två veckor och det har varit veckor fyllda med sol, bad, god mat och härligt sällskap. Vårt lägenhetshotell Torres del Sol låg mitt emot Vintersol rehabilitering. Helt ok, framförallt om man är delaktig i Vintersol. Och om du på något sätt skulle behöva rehabilitering utomlands kan jag verkligen rekommendera just Vintersol. Gruppaktiviteter hela dagarna, individuella träffar med sjukgymnast, arbetsterapeut och hälsopedagog. Mysigt hotell med bra frukost, lunch och middag. Varma pooler och fantastiskt nära till stranden. Mer info om Vintersol hittar du HÄR.

Los Christianos är väldigt mysigt och har en fin strandpromenaden som sträcker sig hela vägen till Playa de las Americas. Såklart är mycket väldigt turistinriktat och väldigt många svenskar åker hit men restaurangerna håller en bra standard. Vi fastnade, kanske lite för mycket, för restaurangen Christos som ligger precis vid Playa de las Vistas, runt hörnet från Vintersol. Alla sorters rätter- bra gjorda, till bra priser och trevlig personal.

Något som verkligen kan rekommenderas är en tur till Teide. Världens tredje största vulkan med fantastisk natur hela vägen dit. Vill man kan man ta linbanan upp till ca 3500 möh men för de höjdrädda kan man få fantastiska bilder även från 2200möh.

Och för allt i världen, missa inte marknaden i Los Christianos på tisdagar och söndagar. Men kom i tid (öppet från kl 9), för där blir snabbt mycket folk.

Vintersol

Kommentera